OIVN Logo

ODRED IZVIĐAČA "VLADIMIR NAZOR"

Sudjelovali smo u akciji pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije.

priprema05U subotu  26.10.2019.  među 1200 volontera iz svih dijelova Hrvatske, bili su i mlađi izviđači  Odreda izviđača Vladimir Nazor Karlovac. Pošumljavali smo područje Mosora ispod Zvjezdanog sela.

 

Jake snage  mlađih izviđača, podjeljene u 2 ekipe odradile su važan posao pošumljavanja. Sadnice, alat i voda za zaljevanje su  već čekale vrijedne ruke.  Onaj tko sadi drvo, voli ne samo sebe, nego i druge" ( engleska poslovica)

 

 

Nakon dobro obavljenog posla smo se odmorili,  okrijepili i  zabavili sa našim starim prijateljima iz " Odreda izviđača Omiš" kojima se posebno zahvaljujemo na gostoprimstvu.

 

Na povratku u Karlovac, nismo propustili obići Knin i tamo "ustoličili" nekoliko kraljica i kraljeva, a potom se okrijepili za nastavak puta :-)

 

 

Uz malo naporan povratak i zastoje na putu, vratili smo se u Karlovac kasno navečer. Umorni, ali ponosni i sretni.  Jer izviđači stvaraju bolji svijet!

 

P.S. da ne zaboravimo pozvati  buduće članove da nam se pridruže - kako  školarce tako i mlađe punoljetne članove koji mogu postati budući voditelji jata/patrola. Slobodno se javite  na niže navedene kontakte. Radujemo vam se!