OIVN Logo

ODRED IZVIĐAČA "VLADIMIR NAZOR"

scout emojiUvijek upisujemo nove članove Odreda, i velike i male, i starije i mlađe. Uvijek želimo da nas je više.

Kako postati član?

U jednom jednostavnom koraku...

 

 

Dođite do naših prostorija u Gundulićevu 9 u Karlovcu ( kod Privredne banke na Korzu) na neki od ovih dana: ponedjeljak, utorak, četvrtak u vremenu od 19:30 do 20:30

ili nas u bilo koje doba nazovite ili pošaljite poruke na brojeve telefona  098/ 952 38 99 (Gaga) ili 099/ 401 5188  (Nina) ili 095/ 527 80 26 (Ivana), može i na Whapp 

ili nam pošaljite email na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Koji su preduvjeti da se postane članom Odreda izviđača "Vladimi Nazor" (OIVN)?

Ima jedan jedini preduvjet, a to je - dobra volja  ili  "tko hoće, taj i može".

Za članstvo u svojoj dobnoj skupini popunite i potpišite dokument prijavnice i  suglasnosti koje dobijete u našim prostorijama na prvom susretu.  Za mlađe od 18 godina prijavnicu i suglasnost popunjava roditelj/skrbnik.

Sve punoljetne osobe, bez obzira jesu li ikada bile izviđač ili ne, također mogu postati član Odreda ili pridruženi volonter u Odredu ukoliko imaju volje i interesa raditi sa djecom i mladima. Javite nam se na neki od naših prethodno navedenih kontakta ili posjetite u prostorijama Odreda.

 

Kada postanem član Odreda, što " moram" ?

Pretpostavljamo da ste svojevoljno postali član Odreda. Stoga vam ništa neće biti teško, neće biti prisila. Izviđačka pravila ponašanja su ono u što vjerujete, čega se i u životu pridržavate. U odredu se družimo sa sebi sličima, pa je sve skupa ispunjeno odličnom zabavom kroz koju učimo i radimo, oplemenjujemo se kao osobe, duhovno i fizički i stvaramo neraskidiva prijateljstva za cijeli život.

Sastanke jata i patrola održavamo jednom tjedno, u prostorijama odreda. Izlete i aktivnosti na otvorenom prakticiramo obično vikendom, najčešće subotom, no dogovorno može biti i neki drugi dan u tjednu.

 

Koliko "košta"  biti član Odreda izviđača "Vladimi Nazor"( OIVN)?

Da bi svi skupa funkcionirali, potrebno je redovno uplaćivati mjesečnu članarinu koja iznosi 30 kn po osobi za sve dobne skupine. Članarina se plaća za 10 mjeseci godišnje. Članarina u Savezu izviđača Hrvatske iznos 80kn godišnje, jednokratno se uplaćuje do kraja ožujka tekuće godine.

Udruga vam daruje maramu i jednu majicu s oznakama Odreda. Jednu majicu i košulju s amblemom odreda sufinancirate i to iznosi oko 150kn. 

Mjesečni izleti se sufinanciraju ovisno o trajanju i duljini puta gdje se ide. Obavijesti vam dostavljamo dovoljno vremena prije puta, kako biste se stigli organizirati.

Oprema za boravak u prirodi - šatori, vreće za spavanje, ruksaci, kabanice i sl.- nije obavezna. Preporučamo čvrstu i nepromočivu obuću ( npr. tenisice za trekking ili gojzerice), udobne hlače i tople majice. S vremenom ćete sami ustanoviti u čemu vam je ugodno i udobno boraviti u prirodi.  Mi vam možemo pomoći  usmjeravanjem gdje se oprema može povoljno nabaviti.

 

Zašto postati izviđač?

A zašto ne? scout emoji